UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-29 10:15

Együttműködési megállapodást kötött a Tiszakécskei LC-vel a Kecskeméti TE a fiatal tehetségek érdekében

A Kecskeméti TE kooperációs megállapodást kötött a tavaszi szezonra az NB II-es Tiszakécskei LC-vel, hogy a fiatal tehetségek tapasztalatgyűjtését segítsék – jelentette be az élvonalbeli KTE hivatalos honlapján. A szerződés értelmében a 2002. január 1-jén és utána született (U21-es és annál fiatalabb korosztályú) NB I-es labdarúgókat szerepeltethetnek a másodosztályban, olvasható a bejelentésében. Ennek előnye, hogy az utánpótláskorú játékosok továbbra is a klub kötelékében maradva az NB I-es, valamint a tartalékcsapatban is bevethetők, ugyanakkor a másodosztályban is lehetőséghez juthatnak. A kooperációs megállapodás keretein belül maximum öt fiatal léphet egyszerre pályára az NB II-ben.

Tóth Ákos, a Kecskeméti TE sportigazgatója a következőképp értékelte a megállapodást az egyesület hivatalos felületein:

"Nyár óta négy fiatal labdarúgónkkal kötöttünk profi szerződést, illetve filozófiánk része is, hogy bátran keressük a tehetséges játékosokat az átigazolási piacon. Éppen ezért

régóta kerestünk egy olyan kooperációs partnert, ahol ezek a fiatal játékosok további tapasztalatokat szerezhetnek, ezáltal felgyorsítva a fejlődésüket.

Örülünk, hogy a Tiszakécskével megállapodásra jutottunk és egy jó partnert találtunk törekvéseinkhez, hiszen már csak a két város közelsége miatt is kézenfekvő volt, hogy ebbe az irányba induljunk el. Bízom benne, hogy kölcsönösen elégedettek leszünk majd a fiatalok fejlődésével és teljesítményével. A tartalékcsapat mindenképpen jó kezdő lépcsőfok a felnőtt futballban az NB III-ban, de az elsőosztály hatalmas ugrás még onnan, éppen ezért örömteli, hogy mostantól akár az NB II-ben is szerepelhetnek a legtehetségesebbek, hiszen a másodosztály rendkívül erős és színvonalas liga."

 

(Kiemelt kép forrása: Major Szabolcs profi szerződésének aláírása után az NB III. után az NB II-ben szerezhet akár tapasztalatot. Forrás: kecskemetite.hu)